Ferie

Tag på en unik rejse

Drømmer du om at tage på en unik, eksotisk rejse, og er du mellem 18 og 35 år, så er en rejse som frivillig måske noget for dig. Som frivillig oplever du et land og lokation på en helt anden måde end, hvis du rejser som turist. Du møder mennesker, du sandsynligvis ellers aldrig ville have mødt, og du kommer steder, du helt sikkert aldrig var kommet.

Lev drømmen ud!

Der er mange muligheder for frivilligt arbejde i udlandet for unge. Ens for dem alle er, at de giver unge mennesker en helt ny måde at rejse på, hvor de oplever et land på en helt anden måde end som almindelig turist. Der er dog også indlagt plads til, at man også er turist, således at man kan opleve så meget som muligt på sin rejse. Et ophold som frivillig er en anderledes måde at møde mennesker fra andre kulturer og med andre levemåder end vores. Man kan vælge enten at arbejde med børn eller dyr.  

Hvor går turen hen?

Hvis man vælger at rejse som frivillig, så kan for eksempel vælge at tage til Amazon Animal Rescue Center i Ecuador, hvor man – som navnet antyder – arbejder med dyr. Vil man hellere til Asien er New Hope For Cambodian Children en mulighed. I Sydafrika kan man abejde med børn og dyr i Daktari Bush School & Wildlife Orphanage eller med børn i projektet Township Children Voluenteer. Er man kun interesseret i at arbejde med dyr og vil man gerne til Sydafrika er projektet Wild Cat en mulighed.

Alt sammen unikke og eksotiske rejsemål. Mens man arbejder frivilligt skaber man internationale relationer og networker med andre unge, der ligesom en selv er taget afsted for at få en helt speciel oplevelse.

At rejse er at leve

Da H.C. Andersen skrev disse berømte ord tilbage i midten af 1850’erne var mulighederne for at komme på rejser til eksotiske steder særdeles begrænsede. Det var noget, der først og fremmest var forbeholdt de meget velhavende. Nu til dags er rejser heldigvis allemandseje. Igennem snart mange år har sabbatår, hvor man tager på en jordomrejse været noget rigtig mange unge mennesker er taget på. Muligheden for at kombinere (eller gøre det selvstændigt) en sådan rejse med frivilligt arbejde er en unik chance for at få oplevelser, man ellers aldrig ville have fået. Det eneste krav er, at man er villig til at gøre en indsats med respekt for de forhold, kulturer, mennesker og dyr, man møder. Til gengæld kan man næsten garantere, at de frivillige får en oplevelse for livet.

Oplev et land på en helt anden måde

At arbejde som frivillig i udlandet giver en helt speciel mulighed for at opleve en anden kultur og verden tæt på. På kort tid lærer man noget om det sted, man arbejder og de mennesker, man arbejder med, som man ellers kun ville have kunnet læse om i bøger. Istedet for at læse om det, oplever man det! Det er learning by doing, når det er bedst.