Oplevelser

HVAD EN HØJSKOLE ER, OG HVAD FORDELENE ER VED AT GÅ PÅ EN HØJSKOLE

LIVET PÅ EN HØJSKOLE: På en højskole er der ikke kun aktivitet i undervisningstiden, men også om eftermiddagen og aftenen.

Der vil være interessegruppe og aktiviteter – både dem, der er planlagt på forhånd, men også aktiviteter, hvor I selv står for dem. Det kan eksempelvis være aktiviteter som fodbold, volley, svømning og meget mere.

Så vil der være fællesarrangementer, som kan være foredrag, debatter, film og koncerter. Du må som regel selv bestemme om du vil være på skolen i weekenderne – selvfølgeligt vil du få mest ud af dit højskoleophold, hvis du vælger at blive på skolen de fleste weekender. Du kan også vælge at få besøg af dine venner.

Livet på Uldum højskole

Tidligere højskoleelever på Uldum højskole beskriver højskolelivet som en oplevelse de ikke vidste, de manglede, men som de bagefter ikke kan forstå, at man overhovedet kan leve uden.

De beskriver, at Uldum højskole gav dem mulighed for at udfordre sig selv på alle punkter og grænser – et sted med det bedste sammenhold og plads til hinandens forskelligheder. Det er fælles for mange, at de føler, de har fået et helt andet perspektiv på livet. En tid mange forbinder med glæde, venskaber, åbenhed, lærdom og smil.

Når du starter på Uldum højskole, kommer du til at bo på enten et enkeltværelse med toilet og bad på gange, et dobbeltværelse med eget bad og toilet eller et enkeltværelse med eget bad og toilet, hvor du kan indrette dit værelse som du synes, det er hyggeligst. Udendørs er der egen kælkebakke, boldbaner, en stor have, baner til beachsport, bålplads, shelter og meget, meget mere. De fleste af deres elever er mellem 18-25 år, med enkelte ældre, der kommer fra alle hjørner af Danmark.