Sommerhus

Sådan laver du den perfekte træterrasse

Der kan være mange ting at skulle holde styr på, når man skal i gang med gør-det-selv-projektet og bygge sin egen flotte terrasse med terrassebrædder af træ – og det kan indimellem også virke som et lidt uoverskueligt projekt, hvis man ikke har et overblik over arbejdsgangen. Derfor får du nogle gode råd her, så du kan bygge din egen træterrasse på den bedst mulige måde – og her kan du se mere.

  • Vend brædderne korrekt. Dette er nemlig ikke helt ligegyldigt, da træ er et levende materiale, som vil bevæge sig som tiden går. Desuden er vejret med til at forme det. Sørg for at årringene i træet ”smiler”, når du lægger dem på – sådan vender de rigtigt, og kan derved nemmere modstå regn.

  • Inden du skruer brædderne fast: Husk at bore for, inden du skruer terrassebrædderne fast, og sørg for at forsænke skruerne, sådan at de kommer i niveau med træet. Dette betyder en hel del værktøjsskift på din boremaskine. Dog kan du undgå dette ved at benytte dig af et bor, som har forsænker, sådan at du derved kan slå to fluer med ét smæk og derved spare dig selv for en del tid.

  • Afstanden mellem brædderne skal være tre til otte millimeter. Dette kan være med til at sikre, at der ikke kommer til at samle sig regnvand oven på terrassen, sådan at træet kommer til at udvide sig og trække sig sammen. Gå som udgangspunkt efter fem millimeters afstand, men læg træet en smule tættere, hvis det er vådt, når du bygger. Det skal du huske at gøre, fordi træ trækker sig en smule sammen, når det tørrer igen. Derfor skal du være helt sikker på, at der ikke kommer hverken for meget eller for lidt mellemrum mellem brædderne, når du er blevet færdig med at anlægge terrassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *