Gode råd

Din brugte bil kan sagtens være penge værd

Når man står med en ældre bilmodel, der måske har set sine bedste dage, så kan man være fristet til bare at komme hurtigt af med den, så man kan købe en nyere model i stedet. Denne hurtige handel er dog ikke altid ensbetydende med, at man laver en god handel, idet mange af de brugte, danske biler simpelthen bliver solgt for meget mindre, end de reelt er værd. Det kan derfor være en god idé at undersøge, hvad din brugte bil egentlig er værd, inden du kaster dig ud i et salg til anden side – dermed undgår man, at bilen går ind i statistikbøgerne som én af de modeller, der er blevet solgt for billigt.

Undersøg diverse brugtvognssider og find lignende modeller på markedet

Selvom man gerne vil have solgt bilen så hurtigt som muligt, således at man kan få plads til en ny model i indkørslen, så bør man altid holde øje med lignende modellers prisudvikling på brugtvognsmarkedet. Dette kan man gøre gennem de forskellige brugtvognssider på internettet, der har et meget stort kartotek af brugte biler, der matcher din model i stand og kilometerantal. Netop standen og det tal, der står på kilometertælleren, betyder ufattelig meget for, hvad man kan få for sin brugte bil, og det er derfor områder, man bør have særligt fokus på, når man sammenligner sin brugte bil med lignende modeller. I det hele taget kan man meget bedre forholde sig til spørgsmålet; Hvad er min bil værd, hvis man undersøger markedet grundigt, inden man sælger bilen videre.

Indhent uforpligtende tilbud og find den reelle værdi af bilen

Når man selv har undersøgt markedet og fundet frem til, hvad ens brugte bil ca. er værd, så kan det være rart at få bekræftet ens antagelser ved at indhente en række uforpligtende tilbud. Selvom bilen måske ikke skal sælges lige med det samme, så er det rart at have vished over, hvad bilen er værd nu og i fremtiden, og her kan tilbuddene guide én i den rigtige retning.

Der er mange forskellige hjemmesider, hvor man ved hjælp af blot bilens nummerplade kan indhente tilbud fra diverse brugtvognsforhandlere – og det hele er uforpligtende og helt gratis. Når tilbuddene kommer, kan man vælge at slå til, hvis der bliver tilbudt en bedre pris, end man forventede, eller man kan vælge at se tiden an og indhente nye tilbud, når man gerne vil skifte bilen ud i fremtiden.

Impulssalg er aldrig vejen frem

Som allerede skrevet får man kun meget sjældent den bedste handel ved at skyde bilen af med det samme, og uden man har indhentet tilbud fra flere forskellige sider. De såkaldte impulssalg er dem, der virkelig giver penge i lommen på brugtvognsforhandlerne, da de efter en let klargøring kan sælge bilen meget dyrere. Derfor bør man altid stoppe op og tænke sig om, hvis man møder en forhandler, der er lidt for rap i replikken og gerne vil have en hurtig handel i hus. Impulssalg er aldrig den rette vej at gå, og der er altid mulighed for, at man kan vende tilbage til forhandleren, efter man har tænkt tingene grundigt igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *