Ferie

Drik rødvin til enhver anledning

Står du og mangler den helt perfekte rødvin til din aftensmad? Måske du har noget, der skal fejres? Eller måske, er det bare weekend, og weekend betyder god vin? Ligegyldigt, hvilke grunde du har til at drikke en god rødvin, så findes der mange forskellige, og yderst fantastiske, rødvine på markedet, og du har derfor rige muligheder for at finde præcis den, som falder lige i din smag. En rødvin kan sætte prikken over i’et på enhver weekend, ethvert måltid og enhver festlig anledning, og ønsker du således at finde den helt rette til din anledning, så finder du lige her et stort sortiment af rødvin.

Valpolicella i Norditalien

Leder du således efter en helt igennem fantastisk rødvin, så kan du med stor fordel starte din søgen i rødvinene fra det Norditalienske Valpolicella område. Navnet Valpolicella stammer fra det latinske Val Poly Cella, som på latin betyder dalen med de mange kældre. Rødvine fra Valpolicella området er ofte mørke, og så kendetegnes de desuden ved, at undertonen ofte er bitter og kan minde lidt om umodne kirsebær eller kirsebærsten. Valpolicella området er et yderst kendt område indenfor viens verden, og der bliver i dette område produceret enorme mængder rødvin samt meget andet vin. Valpocella området startede som et enkelt område, men idet det med årene er blevet udvidet markant, er det blevet delt op i flere forskellige zoner. Valpoliccela Classico zonen er således det område, hvor de oprindelige vine blev fremstillet. Der er her tale om 4 forskellige vintyper, nemlig Valpolicella, Valpolicella Superiore, Ripasso, Amarone og Recioto.

Toscana og Emilia-Romagna

To andre vinområder i Italien er Toscana og Emilia-Romagna, som dog ikke er hverken ligeså kendte eller store som Valpolicella området. Det betyder dog ikke, at de ikke stadig producerer yderst lækre vine, og gennem de seneste par år har Emilia-Romagna området faktisk været inde og markere sig, når det kommer til italiensk vin. Dette gælder især på rødvinsområdet, hvor den dominerende drue er Sangiovese præcis, ligesom i Toscana. Vinene herfra er således ofte mørke og kraftige.Når det kommer til vin fra Emilia-Romagna, er den mest kendte i Danmark dog den mousserende Lambrusco, som er elsket af mange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *