Oplevelser

Guide: Bliv en passende bryllupsgæst

At være gæst til en bryllupsfest er ikke altid let. Der kan nemlig opstå mange situationer, hvor man skal tænke over sin forberedelse. Hvad må jeg egentlig have på, og hvor meget bør jeg give for gaven? Det og meget mere kan du få svar på i denne lynguide til dig, der er bryllupsgæst.

Bryllupsgæstens påklædning

Der gælder nogle helt generelle uskrevne regler omkring bryllupsgæsternes påklædning. Er du kvinde, må du ikke bære hverken hvidt eller sort. Hvis forbindes med bruden, og du må ikke være flottere klædt end bruden. Sort forbindes med døden, og er af samme grund heller ikke passende.

Er du mand, må du ikke være klædt bedre på end brudgommen. Det vil sige, at hvis han for eksempel bærer smoking, må du heller ikke bære det.

Alt om bryllupsgaven

Bryllupsgaven kan hurtigt blive en udfordring at finde. Det skal passe begge parter, og helst være et ønske – men de fleste brudepar har heldigvis en ønskeliste, du kan spørge efter. Det vil være ideelt med ting til boligen eller oplevelser. Du kan læse meget mere her om bryllup.

Det er mest ideelt at give bryllupsgave efter, hvor meget brudeparret giver pr. kuvert – og det er ofte omkring 800 kr.

Undgå at blive for fuld

Det er absolut upassende at drikke sig alt, alt for fuld til et bryllup. Ofte vil det være klart om det er en abefest, eller om den er mere sofistikeret. Hvis der er fri bar, er det desuden bedst at drikke sig fuld efter brudevalsen.

Udvis engagement og glæde

Som bryllupsgæst bærer du et ansvar for, at festen går godt. Derfor bør du udvise engagement og interesse i taler, oplæg og gaver. Desuden bør du skabe god stemning ved bordet – også selvom du ikke kom til at sidde ved siden af nogen, du ønskede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *