Gode råd

Få mere tid til din hobby

Har du svært ved at finde tid, overskud og plads til at dyrke dine hobbyer?

Giv tingene en fast plads

Hvis din hobby involverer mange enkeltdele, ender de ofte med at blive spredt ud over hele din bolig, du orker ikke at rydde op, og når du endelig får det ryddet af vejen, kommer det først ud igen næste år, når du har glemt alt om hvor meget det roder.

Invester i stedet i nogle sorteringskasser (for eksempel fra https://ultraplast.dk/). Sorteringskasser er en større kasse, med flere, mindre rum, som bruges til sortering af enkeltdele. Sorteringskasser er gode til hobbyer med mange smådele. På denne måde har alle smådelene en samlet, fast plads, og det er meget nemmere, at tage frem og rydde væk. Dermed virker selve oprydningsdelen ikke som lige så meget af en tidsrøver og du får mere tid til rent faktisk at dyrke din hobby og ikke bare rydde op efter den.

Planlæg hvornår

Sæt tid af i kalenderen til din hobby. Beslut dig for hvor ofte du vil dyrke din hobby og sæt det i din kalender. Ligesom du ville gøre hvis du gik til dans, fodbold eller lignende.

Kender du andre der dyrker samme hobby, så overvej om det er muligt at mødes, og dyrke hobbyen sammen. Det fungerer lidt som en løbepartner; det kan nogle gange være nemmere at komme ud af røret, hvis der er en der forventer, at du dukker op.

Slip den dårlige samvittighed

Vi mennesker er rigtig gode til at skamme os, og give os selv dårlig samvittighed. Sådan er det ofte også med vores hobbyer. ”Jeg burde bruge tiden på at rydde op”, ”Nu har jeg brugt en masse penge på det her, og så dyrker jeg det aldrig” osv. Skam, skyldfølelse og dårlig samvittighed dræner din energi som intet andet. Tænk i stedet ”Hvis jeg bruger 2 timer på min hobby, har jeg også meget mere lyst og overskud, til at rydde op bagefter”, ”Jeg vil rigtig gerne bruge mere tid på min hobby, hvornår har jeg et hul i kalenderen?”. Giv slip. Og nyd din hobby.