Gode råd

Tag Bornholm med i overvejelserne, når I taler om efterskole

Bornholm, Bornholm, Bornholm, du, min dejlige ferieø – ved den herlige Østersø! Melodien spiller nærmest automatisk i baghovedet, når man tænker på og taler om Solskinsøen. Men Bornholm har langt mere at byde på end feriestemning, fiskerøgeri, runde kirker og Ekkodalen. For blandt øens højde klipper, dybe dale, enestående natur og spændende historie er der også placeret en unik efterskole, der giver ro og plads til både fysisk udfoldelse og faglig fordybelse. Udover de obligatoriske fag, som kendes fra folkeskolen, byder Bornholms efterskole på linjefag inden for:

  • Adventure,
  • Media,
  • Mountain bike,
  • Gastro.

På land, til vands og i højden

Efterskolen på Bornholm tilbyder en række spændende linjefag, som udfordrer de unge mennesker både på land, til vands og i højden. Den vilde natur byder nemlig på optimale forhold til Mountain bike, og giver en suveræn mulighed for at prøve kræfter med blandt andet klatring. Er din teenager ikke til fysiske udfordringer, så tilbyder efterskolen også linjefag inden for madlavning og medier. Her er der mulighed for at finde ud af, om man har en kok gemt i maven, eller om man mere er til film, fotografering og visuel kommunikation.

En efterskole med plads til alle

På efterskolen på Bornholm har de unge mennesker mulighed for at starte allerede efter 8. klasse. Der tilbydes altså undervisning på både 8., 9., og 10. klasses niveau, og undervisningen giver de nøjagtig samme muligheder for at søge ind på en ungdomsuddannelse efterfølgende. Efterskolen har en vision om, at alle elever skal opnå deres optimale faglige niveau, mens de går på skolen. Derfor lægges der også vægt på, at der er plads til alle – også de unge mennesker, som er ord- eller talblinde. Det er en efterskole med fokus på inklusion, og at alle skal føle sig som en del af holdet. Også det sociale aspekt er i højsædet blandt skolens elever og personale.