Oplevelser

Gode råd til billige ungdomsrejser

Når vinden stadig rusker, og der ikke er mange toner af sommer i luften, så kan man nemt få lyst til en tur sydpå. Ned i varmen, sammen med sine venner. Der kan dog hurtigt blive en dyr affære, så hvis der er lidt tomt på kistebunden, kan du her læse nogle tips til, hvordan I kommer afsted på en spændende og festlig ungdomsrejse til eksempelvis Sunny Beach – uden at det behøver at være alt for dyrt.

Book så tidligt som muligt

Det er med ungdomsrejser, som med rejser i almindelighed, som oftest er det billigst, hvis man bestiller i god tid. Lad derfor være med at vente til sidste øjeblik, men spring ud i at bestille rejsen, ligeså snart I har besluttet, at I vil afsted. En yderligere gevinst er, at I har langt flere valgmuligheder i forhold til destination, hvis I bestiller tidligt, da der formentlig ikke er helt udsolgt.

… Eller vent til allersidst øjeblik

Hvis ikke I er typerne, der er så tidligt ude, at der er penge at spare, så kan det faktisk være en god idé at vente til allersidste øjeblik. Afbudsrejser eller ’last-minute’ rejser kan nemlig også være en oplagt mulighed for at komme på ungdomsrejse, uden at det bliver alt for dyrt. Udfordringen er dog, at I ikke har så mange muligheder i forhold til valg af destination samt, at I ikke præcis ved, hvornår I kan komme afsted – og om I overhovedet kommer afsted. Derfor er det måske ikke vejen frem, hvis I har et specifikt ønske om, hvor I gerne vil rejse hen eller hvornår I gerne vil rejse.

Udnyt, hvis I kan rejse i august

Hvis I gerne vil på en ungdomsrejse for at komme ned i varmen og feste natten lang med en masse mennesker, så skal I selvfølgelig ikke vælge at rejse alt for langt udenfor sæsonen. Så er der nemlig ikke så mange mennesker at feste med. Omvendt er det at rejse midt i sommerferien også et af de dyreste tidspunkter. Et godt kompromis vil derfor være at rejse i august, hvis I har mulighed for det. Så vil der stadig være godt gang i feriedestinationerne, som eksempelvis Sunny Beach samtidig med, at I kan spare en del.

Kast jer i ud ’gør-det-selv’

Der er også penge at spare, hvis I er friske på ’gør-det-selv’ ferie. Så i stedet for at købe jeres rejse gennem et af ungdomsrejsebureauerne, så skal I selv bestille fly og hotel til den destination, hvor I gerne vil ned og feste. Udover at I spare penge, så har I også større fleksibilitet i forhold til afrejse – og hjemkosttidspunkter. Du kan eksempelvis rejse længere tid end 7 dage, hvis nu I har brug for et par ekstra dage til at lufte danseskoene og få slukket tørsten. Derudover har I måske mulighed for komme af sted til jeres drømmedestination, selvom ungdomsrejsebureauerne melder udsolgt, så I alligevel kan komme ned og feste med de andre festglade unge.