Sommerhus

De bedste drinks til sommerhusets terrasse

Når sommeren for alvor trykker over det danske land, er de danske kyster tætpakkede med folk, som søger mod kysternes kølende vand og vinde, de hyggelige klitter, og følelsen af Danmarks sjæl. Der findes næppe noget mere dansk end at tage til Søndervig eller Limfjorden, når solen står allerhøjest på sommerhimmelen. Det giver den ultimative afslappende følelse at sætte sig ved sommerhusets terrasse, med en kold drink i hånden, og hænderne tomme for arbejde og strabadser. For at dette øjeblik af rent nirvana bliver så godt som muligt, kan man vælge de drinks, der for alvor giver sommerferiefølelsen fuldt flor. De mest anvendte spiritusser er ginog rom, da de i højere grad tillader sig at blive blandet med mere friske opblandingsmidler. Og når man sidder der på den solophedede terrasse, så er en dugfrisk drink det der får munden til at løbe mest i vand. 

De 7 bedste drinks til sommervejret

I sommeren handler det om at køle ned og slappe af. Man ønsker ikke noget, der sparker sokkerne af en – det skal være mere mildt og friskt. Ingen alt for ukendte smage, men nærmere noget familiært, så smagsløgene kan slappe af sammen med resten af kroppen og sindet. Disse drinkmuligheder er optimale til at tjekke alle sommerens bokse af, når det kommer til den mest eftertragtede drink:

  • Gin and tonic: En populær og klassisk drink, som de fleste kender og elsker. Den går altid rent hjem med ginnens lidt bitre smag, og tonics lettere opfriskende bobler. Man kan med fordel tilføje lime eller citron for ekstra friskhed.
  • Caipirinha: En drink fra Brasilien, der laves af Cachaca, rørsukker, lime, knust is og sukker. Drinken kombinerer både det friske og det søde, perfekt til sommerens varme og tørhed. 
  • Mojito: En kendt drink af lys rom, mynteblade, lime, knust is og eventuelt dansk vand. Har samme smagsprofil som gin and tonic med det friske pust af pebermynte og lime. 
  • Bellini: En lidt mere eksotisk drink fra Italien, der smelter frugters friskhed (ferskener, hindbær og kirsebær) med vinens surhed (helst mousserende hvidvin).
  • Strawberry Daiquiri: Den ultimative søde oplevelse med lys rom, lime, jordbærd, Rose’s strawberry, der virkelig giver følelsen af at være syd på.
  • Blue Hawaii: En anden drink der også transporterer dig til sydens sol. Lavet af Malibu rom, ananasjuice, piskefløde, Havana Club Reserva rom og blå curacao likør.
  • Sangria: Spaniens nationaldrikkelse. En blanding af rødvin, sukker, orange likør, vand og frugt.

Når du skal kreere din egen sommerdrink

Hvis du er ude i selv at ville mixe en drink til de varme sommereftermiddage, så fokuser på at holde drinken frisk og eventuel sød – det giver de bedste sommervibes. Hertil er drikke som gin en yderst god rygrad at have i din drink. Den leverer på friskheden, og agerer godt med diverse søde sager, du eventuelt putter i drinken. Andre eksempler på gode opblandingsspiritusser kunne være: Lys rom, Malibu og en sød vin.