Uncategorized

Sådan slipper du af med skæleksem

Skæleksem er en hudlidelse, som ofte findes i hovedbunden og i ansigtet. Lidelsen findes de steder på kroppen, hvor der er mange talgkirtler, og derfor kan eksemen også opstå på brystet, ryggen, i skridtet, navlen og i armhulerne. Mange mennesker tror, de skal leve med eksem resten af deres liv, men skæleksem er en af de typer af eksem, som kan behandles så godt, at alle symptomerne fjernes fuldstændigt. Derfor får du her gode råd til, hvordan du bliver fri for lidelsen. 

Hvem får skæleksem?

Alle mennesker, både børn, babyer og voksne, kan rammes af skæleksem. Dog er der påvist en forbindelse mellem skæleksem og andre sygdomme, som nedsætter immunforsvaret. Derfor er det en god idé at mindske stressfaktorer og have god hygiejne, så immunforsvaret ikke skal arbejde med flere forskellige sygdomme på én gang. 

Hvilke symptomer er der?

Skæleksem opdages ofte, når der findes skæl i hovedbunden. Skæl er døde hudceller der falder af huden. Skæl kan give kløe, og derfor kan det være meget generende. Derudover kan skællene drysse på tøjet, og det ligner oftest små, hvide flager. Ved skæleksem kan hovedbunden blive rød og irriteret. Har du et slemt tilfælde af skæleksem, kan du desuden risikere forbigående hårtab. 

Hvordan behandles skæleksem?

Skæleksemkan for det meste behandles nemt med svampedræbende shampoo, og for at symptombehandle kan der bruges hovedbundskure, som mindsker kløe, irritation og skæl. I svære tilfælde kan der ses store, fedtede skælflager, og i disse tilfælde kan det være nødvendigt at få binyrebarkhormon. I de svære tilfælde kan det også være nødvendigt at behandle flere gange om ugen, så sygdommen kan kontrolleres. Hvis intet af dette virker, er det en god idé at konsultere egen læge, som kan sende dig videre i systemet til en hudlæge, som kan behandle med røntgenstråler og medicinsk behandling.