Uncategorized

Se tiden for dig så den er til at forstå

Tid er et abstrakt begreb. Et øjeblik for eksempel. Hvor lang tid er det lige præcist? Er det den tid, det tager at blinke, eller er det ti minutter, hvor du leder efter bilnøglerne? Det er særligt svært for mange børn at forholde sig til tid, fordi det er så abstrakt. Tidsfornemmelse er noget, som kommer med årene, og selv som voksen kan tiden hurtigt løbe fra dig. En måde, du kan gøre tid mere håndgribeligt og let af finde rundt i er med en time timer. Konceptet er meget simpelt, men meget effektivt. Det går ud på at gøre tid synlig, så du hele tiden kan følge med i, hvor lang tid der er gået. Det gør det især lettere for børn at forholde sig til tid, og hvor lang tid de har tilbage til leg eller lektier. 

Simpelt koncept, der er let at tilgå

Fordi time timere især er gode til børn, så de forstår tid, er de også meget lette at betjene. Du går oftest bare op og sætter skiven til den tid, du gerne vil have, den tæller ned fra. Og det gør den så. Det går fra 0-60 minutter og deraf har time timeren sit navn. Du kan sætte maksimalt en time af, så den er bedst beregnet til mindre tidsintervaller, hvor der er indlagte pauser. Time timeren er især effektiv ved små børn og børn med koncentrationsbesvær eller som har brug for visuel stimulans. For børn med ADHD eller autisme er time timeren smart, fordi den gør noget vildt abstrakt til noget helt konkret. Så er der tid på et øjeblik. Det kan være, du vælger en, du kan hænge på væggen, så flere børn kan nyde godt af den visuelle tilgang til tid. Det er en løsning, som især er god i et klasselokale. I undervisningen kan det være, at der er lagt 30 minutter af til at lave opgaver i arbejdsbøgerne og 15 minutter til pause og så 30 minutter til læsning og slutteligt madpakker. Det er 4 intervaller, som alle kan deles op med time timeren, så børnene har en klar forståelse for, hvor lang tid, der er til næste aktivitet

Time timere kan bruges hver gang, der er børn med

Det er ikke kun i klasselokalet, du med fordel kan bruge en time timer. Det er faktisk hver gang, der er børn med, du kan bruge den. Det kan være en idé i hjemmet, så du kan sætte tid på aktiviteter – måske kan dit barn selv sætte skiven. Det kan også være i en SFO, hvor der er en aktivitet, som er begrænset til at foregå inden for en time. Mange oplever, at børnene også synes, at det er dejligt med en time timer. Hvis dit barn synes, at det er meget lettere at forholde sig til tid med en time timer, findes de også som armbåndsur. Så kan dit barn lynhurtigt indstille uret, så de kan følge med i, hvor lang er gået, og hvor lang tid er tilbage.