Gode råd

7 metoder: Sådan kan kvinder genfinde lysten

Manglende sexlyst hos kvinder er et udbredt problem, som typisk opstår i perioder. Det kan føre til personlig usikkerhed som kvinde, men det kan også få konsekvenser for dynamikken i et parforhold.

Det er vigtigt at kende til årsagerne bag den manglende lyst, men det er også vigtigt at implementere nogle metoder, der gør at du (eller kvinden i dit liv) kan genfinde lysten igen. Her er nogle idéer.

Bedre kommunikation med partneren

Hvis du som kvinde er i fast parforhold, bør du kommunikere mere med din partner. Og hvis du er en mand, som føler at din partner trækker sig seksuelt, så er det din opgave at sikre en bedre kommunikation.

Samtale er vigtigt, for det skaber nærhed. Jo bedre man kender hinanden i et forhold, jo nemmere er det også at løse problemer. Som kvinde er det vigtigt at føle sig elsket og værdsat. Kvinders lyst påvirkes rigtigt meget af følelser og tanker. Hvis et forhold ikke har nok følelsesmæssig nærhed, så er det ofte det, der er skyld i mangel på sexlyst. Tal med hinanden i forholdet, sæt fokus på de kærlige følelser overalt og ikke bare i sengen, og kommunikér åbent når der er problemer.

Mindsk stress i hverdagen

Stress er en udbredt årsag til at mennesker lider af manglende sexlyst – både kvinder og mænd. Men det er særligt udbredt for kvinder, og en stresset hverdag har også negativ indflydelse på mere end bare sexlivet.

Hvordan kan man forhindre stress? Det kan være lidt svært, da det afhænger af den individuelle situation. Hvis stress er forbundet til arbejdet, så se om der kan laves nogle ændringer, så du har mere fritid og lidt mindre at se til. Hvis stress er forbundet til noget personligt, så tag situationen til overvejelse og find ud af, hvordan de stressfulde aktiviteter kan mindskes. Tilbring desuden mere tid med dine tætteste relationer – det hjælper.

Nye oplevelser

Kvinders sexlyst kan falde med tiden, hvis aktiviteterne i soveværelset begynder at blive kedelige. Det sker indimellem i de lange parforhold.

Nye oplevelser kan ændre på tingene. Og nej, her taler vi ikke om at stoppe forholdet og finde nye partnere. Det handler derimod om at prøve nye ting med den eksisterende partner. Det kan være alt fra nye stillinger og nyt tøj, til nye steder at gøre det. Men vigtigst af alt er det at skabe en god romantisk følelse og intimitet mellem jer igen. Hvis du som kvinde er blevet træt af dårlig sex med din partner, så se om der ikke er mulighed for at forbedre det!

Kontakt med femininiteten

De fleste kvinder har brug for at være feminine. Først og fremmest skal der være plads til feminine aktiviteter og interesser – man skal have mulighed for at kunne udfolde sig for kvinde. Hvordan det helt præcist skal foregå må være op til den enkelte. Men det spiller en stor rolle i selvværdet og i den generelle tilpashed. Samtidig er det vigtigt at blive behandlet som en kvinde. Det er især partnerens opgave, og hvis du læser dette som mand, så sørg for at kvinden i dit liv også bliver behandlet som en rigtig kvinde.

Bedre styr på helbredet

Manglende sexlyst kan også skyldes fysiske årsager. Nogle gange er det på grund af træthed eller sygdom. Hvis du føler, at det er årsagen til mangel på sexlyst i dit forhold, så tal med en læge eller en sexolog.

Er der et dybere sundhedsproblem, så kan en læge komme med specifik vejledning. Hvis det bare er generel træthed og utilpashed, kan man selv rette op på tingene ved at få mere motion, mere frisk luft, spise sundere, samt sætte fokus på det mentale helbred ved at lave flere spændende interesser i fritiden.

Opbygning af mere selvtillid

Selvtillid har meget at sige, når det gælder sexlysten. Generelt er kvinder bedre i sengen og mere tilfredse, hvis de samtidig er selvsikre.

Men hvordan finder man den selvtillid, hvis den ikke allerede er der? Partneren kan hjælpe, så inddrag god kommunikation. Det hjælper også at være i god form, så man er mere tilpas med egen krop. Træning er sundt. Der kan også ligge skam eller gamle traumer bag lavt selvværd – her kan samtaleterapi hjælpe.

Professionel vejledning

De mange ovenstående tips er gode, hvis du selv ønsker at rette op på sexlysten kan du evt prøve sex dating. Enten hvis du selv er kvinde, eller hvis du har en partner som du læser dette på vegne af.

Men hvis der virkelig skal tages et ekstra skridt, så overvej at søge professionel vejledning. Der er dygtige sexologer og parterapeuter, som kan hjælpe de fleste par med at få mere styr på sexlysten, hvilket også er lig med en forbedring i forholdet. Det kan altså overvejes, for professionel vejledning har hjulpet rigtigt mange, og det bliver mere og mere udbredt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *