Gode råd

Fremstå professionelt på digitale møder

Vi lever i en tid, hvor digitale møder er blevet ekstremt populære. De er hurtige, effektive og så giver det muligheden for at kommunikere på tværs af en verden – nemt og hurtigt. Digitale møder giver ganske enkelt muligheden for hurtigt at mødes med folk fra hele verden – det er smart!

Selvom det kan lyde simpelt at deltage i et digital møde, så er der måske flere ting, der spiller ind, end du lige har tænkt over. Hvis du skal holde møde med en potentiel kunde, er det vigtigt at fremstå professionelt, så du ikke sidder derhjemme i dit joggingsæt eller har børn løbende rundt i baggrunden. Heldigvis behøver det ikke at være så kompliceret – det vil dog for de fleste kræve en mindre investering.

En ordentlig mikrofon

Ved digitale møder er det alfa og omega med ordentlig lyd. Du har måske før deltaget i et digitalt møde med en person, hvor mikrofonen ikke har været god, eller hvor den har opfanget for meget baggrundsstøj. Holder du derfor mange digitale møder, så bør du investere i en god mikrofon, der sørger for at tage meget af baggrundsstøjen. Ordentlig lyd er et godt og simpelt trick til at fremstå mere professionelt. Det er i dag muligt at finde mikrofoner i en god kvalitet til under 1.000 kroner.

Et godt kamera (og en god vinkel)

Der hvor de digitale møder har en fordel er, at det er svært at opnå den samme kemi digitalt. Om man vil det eller ej, så kan det fysiske møde stadig noget, som det digitale møde ikke kan. Dette kan man udligne lidt for ved at have et ordentligt kamera, så mødedeltagerne kan se dig ordentligt. Hvis din bærbar ikke har et ordentligt webcam, så er det en god idé at investere i et ordentligt et, der kan holde fokus, og hvor du fremstår skarpt.

Der findes på internettet rigtigt mange forretninger, hvor du kan købe webcams og andet tilbehør til de digitale møder – for eksempel hos Hertels Papirlager. Uanset hvad er det altid en god idé at sammenligne pris og udvalg hos flere forskellige forhandlere, inden du investerer i et nyt webkamera eller andet.

Ud over at have et ordentligt kamera, så er det også vigtigt at have en god vinkel. Her bør du gå efter en vinkel, der er lige ud for dine øjne. Bruger du for eksempel din bærbare computer, så vil den med stor sandsynlighed pege dig op i næsen, når den stå på skrivebordet. Her kan du hæve den lidt ved at placere et på bøger eller lignende under computeren. Få kameraet op i øjenhøjde – det er også bedre for din kropsholdning!

Har du styr på lysindfaldet?

Noget de færreste tænker over, når de holder digitale møder er lysindfaldet. Sidder du lige foran et vindue, så kan der komme et skær i billedet, som ikke gør noget godt for den måde, du fremstår på. Har du ovenlys så kan det også gøre det hele meget lyst. Sørg for at sætte dig et ordentligt sted, hvor belysningen ikke forstyrrer billedet. Det kan være en god idé at sætte skrivebordet et sted, hvor du er sikker på, at belysningen er god.

Holder du rigtig mange digitale møder eller underviser digitalt, så kan du også overveje at købe kunstigt lys for at sikre en optimal belysning. Dog skal der rigtig meget til for at slå en god og naturlig belysning. Ønsker du at investere i kunstig belysning, så kan det være en fordel at forhøre sig hos en ekspert, da man hurtigt kan ødelægge mere, end man gavner.

En enkel baggrund

I forhold til baggrunden handler det om at have en relativt simpel baggrund uden for meget støj. Dog er det heller ikke godt at sidde foran en helt hvid væg. Det kan være en god idé at have et billede, en plante eller lignende, så der er balance i billedet. Rod er et no-go, så du skal ikke sidde ved spisebordet (som du forhåbentligt ikke gør) og så have tørrestativet stående i baggrunden. Hold det simpelt, rent og pænt for at fremstå så professionel som muligt.

Mange mødeværktøjer såsom Zoom og Google Meet tillader at sætte en baggrund ind for dig, hvis du har behov for det. Naturligvis er det vigtigt at vælge en baggrund, der passer til lejligheden. Skal du for eksempel deltage i et vigtigt møde med virksomhedens ledelse eller en vigtig kunde, skal du nok ikke have en strand i baggrunden. Nogle virksomheder har en fast baggrund, som medarbejderne kan benytte. Så sikres et ens udtryk hele vejen rundt.

En god internetforbindelse

Hvis du har deltaget i mange digitale møder, har du helt sikkert også oplevet en mødedeltager med en dårlig internetforbindelse. Det er noget af det værste til digitale møder, da det både kan forsinke mødet, hvis der kommer afbrydelser. Investér i en ordentlig internetforbindelse, hvor der er en god upload. Brug eventuelt et lan stik for at få det maksimale ud af forbindelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *