Oplevelser

Sådan finder du rav på stranden – hver gang

Det er ingen hemmelighed, at denne sommer er en lille smule speciel. På grund af coronavirus holder de fleste danskere ferie herhjemme i år – hvilket betyder mange strandbesøg. Det er gode nyheder for dem, der elsker at samle rav. Læs med her og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at finde rav – hver gang.

Benyt det rette udstyr

Det er vigtigt at have det rette udstyr klar, når man går på jagt efter rav. På hjemmesiden ravfund.dk kan du finde alt det udstyr, du kan bruge – og så vælger du selv, hvad der passer dig bedst, Du kan for eksempel vælge mellem forskellige varianter af:

  • Ravlygte. En ravlygte fungerer ved, at den lyser rav op med UV-stråling. På den måde er det nemt at se, hvor ravet ligger. Lygten er oplagt at bruge om natten, hvor der heller ikke er andre mennesker.

  • Ravbriller. De populære ravbriller fungerer ligesom ravlygten, hvor UV-stråling lyser ravet op. Det kan være sjovt at gå rundt med briller på, så du slipper for at holde en lygte. Smag og behag!

Gør det til en udflugt

Du kan gøre din ravjagt endnu bedre ved at gøre den til en hyggelig udflugt. Du kan samle en gruppe venner eller din familie, og sammen begive jer ud for at finde rav. Pak en god picnic-kurv og nyd frokost i naturskønne omgivelser.

Udnyt dine fund

Når du har fundet det rav, du skal bruge, kan det godt være, du er i tvivl om, hvad det skal bruges til. Men du kan bruge rav til alt muligt – det kommer helt an å, hvad du er til. Du kan foreksempel prøve at lave:

  • Et flot smykke – lav enten øreringe, armbånd eller halskæde

  • En ravfigur

  • En samling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *