Sommerhus

Isolering af dit hus

Isolering i et hus er vigtigt at kunne holde på varmen, så varmen ikke siver ud. Dette kan være yderst vigtigt i vintermånderne, da det er her, at man for alvor kan mærke kulden. Som husejer kan må en gang imellem opleve store uforudsete udgifter med ens bolig, da man pludselig kan finde nogen uheldige ting. Det er derfor en god ide hele tiden at holde sig orienteret, om der opstår eller sker noget, som virker iøjnefaldende.

Er mit hus isoleret nok?

For at kunne have tjek på om ens hus er isoleret nok, er det ikke nok med bare at kigge på energimærket. Du bliver også nødt til at tage et kig på og være opmærksom på, om din varmeregning er høj, om du kan mærke træk, eller om der er tegn på skimmelsvamp.

Hvis du oplever, at din varmeregning er højere end den har været før hen, kan det være en god ide at få mere isolering. Ved, at du får isoleret dit hus bedre, medfører det, at du sparer en masse penge, og regningerne falder.

Træk kan skyldes, at vinduerne eller fugerne er utætte. Her kan det være en fordel, hvis du får efterisoleret f.eks. væggene, da dette er med til at skabe en højere temperatur. Omkring vinduer eller døre kan man komme glasuld isolering omkring, da Isolering med glasuld er med til at holde på varmen og skabe en større tæthed. Hermed bliver der holdt på varmen, og du vil kunne se det på varmeregningerne. Du kan se mere om isolering med glasuld her.

Hvis du oplever skimmelsvamp i dit hjem, kan dette være forårsaget af, at væggene har kølige overflader.

Husets alder

Når du kigger på isoleringen af dit hus, kan det være en god ide at have med i baghovedet, hvor gammelt huset er. Isoleringen af dit hus kan nemlig afspejle sig i husets alder. Isoleringen og kravene på huset er nemlig forskellige alt efter, hvornår det er opført. Der er f.eks. stor forskel på kravene og isolering i forhold til, om huset er bygget i 1963 eller i 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *