Spar penge

Gode råd til billigere strøm

Dette indhold er sponsoreret.

Er du også træt af at betale el i dyre domme? Så er du landet det rette sted. I denne artikel får du nemlig en række gode tips og tricks til at få billigere strøm. Mange danskere synes nemlig ofte, at det er kompliceret at blive klogere på elregningerne, men desto mere du forsøger at sætte dig ind i det, desto bedre forudsætninger har du for at spare penge på dine elregninger. Læs med nedenfor.

Start med at aflæse din elmåler

Et af de første ting, du kan gøre for at spare penge på dine elregninger, er: aflæs elmåler korrekt. Også selvom du måske umiddelbart synes, det virker uoverskueligt, og at du sagtens kan finde andre ting at bruge din tid på. Ved at aflæse din elmåler selv, er der stor sandsynlighed for, at du på længere sigt kan spare penge.

En elmåler måler Kilowatt-timer, som også er kendte som kWh. Det vil sige, at du her kan aflæse, hvor meget el, husstanden forbruger. Ved konsekvent at sørge for at aflæse elmåleren, er du sikker på, at der ikke dukker uventede regninger op. Apparatet har en indbygget måler, som hele tiden registrerer effekt – altså kW – der bliver brugt i husstanden. Det foregår enten ved et mekanisk tælleværk eller en elektrisk elmåler. Men før du er i stand til at aflæse den, er det vigtigt, du lærer at forstå den først.

Når du skal i gang med aflæse din elmåler, er det vigtigt, du ved, om du har en manuel eller elektrisk elmåler. De fleste har en elektrisk elmåler, som faktisk ikke kræver, at du aflæser den, da det blot foregår automatisk via en radiosender, som sender data direkte til dit netselskab. Har du en traditionel måler, vil du ofte modtage et aflæsningskort fra dit netselskab, som du skal bruge, når du skal aflæse måleren på et specifikt tidspunkt.

Andre gode råd

Det er en god idé at få et overblik over det danske elmarkedet, hvis du på nuværende tidspunkt har opdaget, du betaler en større sum penge for dit elforbrug. Det er nemlig sådan, at det danske elmarked er frit, hvilket betyder for dig, at du nemt kan skifte leverandør, som du ønsker. Før du laver en billigere aftale, er det dog en god idé at kende til dit elforbrug. Det vil sige, at du skal undersøge, hvor mange kilowatt-timer, din husstand bruger i løbet af et år. Det kan du netop gøre ved at aflæse din elmåler som beskrevet ovenfor.

Derudover skal du selvfølgelig også sørge for at holde nøje øje med dine elregninger for at se, om de stemmer overens med det forbrug, du selv har aflæst på måleren. På den måde finder du hurtigt ud af, om du kan få billigere el hos andre selskaber end der, du er lige nu.

Der er dog også gode muligheder for selv at ændre dit forbrug, ved for eksempel at tage brusebade fremfor karbade, vaske mere tøj per vask, skifte pærerne ud med LED-pærer og meget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *