Uncategorized

Pas på din hørelse med et høreværn

Hvis du skal ud og anskaffe dig et nyt høreværn, er det vigtigt, at du først og fremmest ved, hvad du skal bruge dem til. Det er vigtigt, fordi du kan få høreværn i et hav af forskellige modeller, som alle samme har forskellige fordele og ulemper. De fleste mennesker mister hørelsen, når de bliver ældre, og derfor kan du med stor fordel beskytte din hørelse i de situationer, hvor dine ører kan blive overbelastet. Det viser dig nemlig, at det støj, der er næst mest ødelæggende, ligger på lydniveauer, der ikke umiddelbart bør være skadeligt for øret. Det gælder eksempelvis koncerter. Her bør du faktisk have et høreværn på, for ikke at ødelægge din hørelse på længere sigt. Er du således interesseret i at beskyttelse din hørelse, så du også stadig har den, når du bliver ældre, så finder du lige her et stort udvalg af høreværn.

Hvornår er en lyd skadelig for min hørelse?

Lydniveauer, som er under 85 decibel, betegnes generelt for ikke at være skadelige. En helt almindelig samtale ligger ofte på ca. 60 decibel. Støjnedsættende udstyr, som blandt andet høreværn, skal således anvendes, når du udsætter dine ører for støj, der ligger på over 85 decibel – det gælder desuden ligegyldigt, om du er på arbejde, eller om det er i din fritid. Et godt eksempel på en situation, hvor det er yderst vigtigt at benytte et høreværn, er under jagt eller militærøvelser, hvor der forekommer mange skud. Sådanne aktiviteter kan nemlig være yderst skadelige for din hørelse, og det gælder specielt, hvis de høje lyde fra fx affyringer gentager sig over længere tid. De bedste høreværn, som du kan få, virker således, at de ikke blokerer for alt lyd, men derimod reducerer lyden. Der vil sige, at du stadig kan snakke med andre mennesker uden, at du beskadiger din hørelse.

Høreværn til enhver smag

Der findes, som sagt, mange forskellige typer høreværn, og du kan blandt andet få de klassiske, der bliver holdt på plads af en bøjle, men du har også mulighed for at få nogle, der er selvsiddende – dette kan naturligvis være en fordel i visse situationer. Derudover kan du naturligvis også vælge mellem høreværn i flere forskellige farver, så du har mulighed for at vælge nogle, der falder lige i din smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *