Sådan kan du gøre åbningsdagen på din restaurant smertefri
Er du en af de mange danskere, der hver dag drømmer om at blive restaurantejer, så kan du helt sikkert nikke genkendende til, at drømmen vokser sig større og større. Måske venter du bare på det rette tidspunkt, eller måske har du brug for gode råd, der kan give dig mere ro i maven, inden du tør kaste dig ud i projektet. Tager du endelig mod til dig, og har du brug for gode råd, der kan gøre åbningsdagen på din restaurant smertefri, så skal du læse med herunder.
1. Det kan være en fordel at skrive dine idéer ned på papir
Når man går og drømmer om noget bestemt i mange år, så vil man med tiden samle en masse forskellige idéer, som i sidste ende kan smelte sammen. Er dine restaurantdrømme på vej til at blive en realitet, kan det være en fordel at skrive dine mange idéer ned på et stykke papir, så du nemt kan navigere rundt i dem. Måske finder du nogle idéer, du ønsker at gå videre med, mens andre idéer skal skrottes. Det er især i startfasen, man kan komme godt med, så man kan være sikker på, at åbningsdagen på sin nye restaurant bliver smertefri. Dette punkt kan også medvirke til, at du har nemmere ved at danne en rød tråd i din restaurant, så dine gæster kan se en klar sammenhæng mellem maden, der bliver serveret og interiøret i restauranten.
2. Sørg for at shoppe interiør der passer sammen
Er din restaurant stor, skal der mangle møbler til. Derfor er det også vigtigt, at møblerne passer sammen, og derfor kan det være en god idé at shoppe det hele på én gang. På den måde skal du ikke vente længe på at se det færdige resultat, og du kan derved også nemmere danne et overblik over det samlede indtryk, restauranten vil give de nye gæster. Går du efter at indrette i tidens ånd, bør du vælge moderne og enkelt interiør, der har et råt udtryk. Skal der eksempelvis serveres buffet eller brunch i din restaurant, kan du med fordel vælge en plankebordplade, som maden kan stå på. Bordpladen kan give et friskt pust i den stilfulde indretning, og den vil derfor også skille sig lidt ud og give restauranten personlighed.
3. Sørg for at menukortet passer til restaurantens stil
Vælger du at indrette din restaurant med moderne og stilfuldt interiør, går det ikke, at der skal serveres klassisk dansk mad såsom stegt flæsk med persillesovs. Derfor skal menukortet og interiøret passe godt sammen, og det bør besluttes allerede i idéfasen, så dine medarbejdere kan lære restauranten bedre at kende. Når menukort, interiør og medarbejdere kan bindes sammen med en rød tråd, vil dine gæster få en helhedsoplevelse, de sent vil glemme. Det kan også medvirke til, at de glædeligt kommer igen og spiser på din nyåbnede restaurant. Har du godt styr på ovenstående ting, kan du næsten være sikker på en smerte- og bekymringsfri åbningsdag.