Undgå problemer med sommerhuset, når du ikke er tilstede
Sommermånederne og det solrige halvår er ved at løbe på hæld, hvilket betyder, at de fleste efterhånden vinker farvel til deres sommerhuse og traver hjem til de mindre eksotiske hjem i storbyer og provinser. Inden du laver denne rejse hjemad, bør du dog sikre dig, at sommerhuset er i en stand, der ikke gør den modtagelig over for skader og unødvendige regninger. Mange efterlader deres sommerhus uden at tænke det store over dets status. De slukker selvfølgelig lysene, lukker alle åbninger osv. Men det kan være en yderst god idé at gennemgå sommerhuset lidt mere gennemgående, da der er mange skader og regninger at spare ved en ordentlig gennemgang.
Det skal du være opmærksom på
Der er mange småting og større ting at tage fat i. Da Sommerhusloven siger, at du kun må opholde dig i dit sommerhus i kortere perioder fra 1. november til sidst i februar. Her er nogle af de vigtigste ting, du bør tjekke inden nøglen bliver drejet om i sommerhuset for denne gang:
-
Du bør altid slukke for alt vand, da der kan opstå frostsprængninger, hvis vandet forbliver i f.eks. rørene. I nogle sommerhuse kan du også fjerne det overskydende vand. Hvis uheldet er ude, så anskaf en VVS’er hurtigst muligt – find en VVS i Næstved.
-
Tjek alle flader, hvor der kan opstå huller – facader, tag, døre, vinduer og fundament. Kulde kan slippe igennem de små huller og i værste tilfælde skabe fugt inde i sommerhuset.
-
Hvis sommerhuset er lavet af træ, og træet ser lidt træt eller beskadiget ud, kan det være en god idé at give det en omgang overfladebehandling, så det er klart til vinteren.
-
Tjek områderne, hvor sommerhuset møder jorden. Hvis der er tegn på hul, kan der potentielt kravle skadedyr ind. Der bør være 15-20cm fra jorden til facadebeklædning.